Mennyire savas vagy lúgos, amit iszol?


Lehet, hogy még nem találkoztál ezzel a kérdéssel, bár úgy gondolom, hogyha eljutottál erre az oldalamra, akkor tisztában vagy a címben feltett kérdés jelentésével és súlyával is.

Miért is fontos, hogy savas vagy lúgos az italunk?

Manapság az ételeink jelentős része, a szennyezett levegő, a szennyezett vizek, a fokozott stresszhatások mind-mind szervezetünk elsavasodását erősítik. A savasodás erősödése pedig felerősödő szabadgyök tevékenységhez, emésztési problémákhoz, betegségekhez, az immunrendszer legyengüléséhez és még sorolhatnám mi mindenhez vezet. A savas szervezet melegágya lehet például a sejtek erősödő helytelen működésének, a vér besűrűsödésének, az ásványi anyag készleteink kimerülésének és következményként fáradékonyságnak, magas vérnyomásnak, de akár súlyos betegségek megjelenésének, ami ma már egyre többször és egyre fiatalabb korban támad meg bennünket.
Tudtad, hogy hazánkban a halálozási okok kb. 60%-a szív- és érrendszeri illetve daganatos betegségek?
Szerinted van összefüggés?

Nem mindegy tehát, hogy italainkkal, amik nagyon gyorsan a véráramba szívódnak ráerősítünk erre a savasodási behatás tömegre vagy ellenpólusként jó irányba tereljük a szervezetünkben játszódó folyamatokat.

Hosszú évekig szénsavas italokat, elsősorban szódát vagy ásványvizet, de néha fröccsöt vgy sört ittam. A szénsavas víz pH értéke kb. 4-es esetleg 5-ös, ami erősen savas jellegét mutatja. Képzeld, ha ez még nem is víz, hanem cukrokkal, tartósítószerekkel, színezékekkel "feljavított" egyéb ital!

Később pár hónapig reverz ozmózis (RO) módszerével szűrt vizet ittam, ami szárazanyagtartalmát tekintve rendkívüli erősséggel (0,0001 mikron) szűrt víz. Ellenben pH értéke kb. 5 és 6 között mozog, ami még mindig 100-szorosan vagy "jó esetben" 10-szeresen savasabb még a semleges pH 7 értékű csapvíznél is, aminek persze egyéb tulajdonságait nem szeretjük és itt nem csak a klórral fertőtlenítésre gondolok.

Az alábbi képen 6 féle folyadék pH értéke látszik a kisebb poharakban töményebb, a nagyobbakban a vízmennyiség miatt hígabb változatban. A pH értéket, erre a célra kapható reagens folyadékkal vizsgáltam, ami a víz pH értékét a pH színskálához hasonlítva tudja mutatni.
Sorban a poharakban: csapvíz, szénsavmentes ásványvíz, szénsavas ásványvíz, tonik, RO víz és a hatodikban az Aquarion lúgos vize van.






A pH skálához hasonlítva látható, hogy a csapvíz kb. 7-es pH semleges (általában ilyen), a szénsavmentes ásványvíz kicsit 7 pH feletti értékű, de azért így is inkább semleges (vigyázat, nem mindegyik ilyen jó!!!), a szénsavas ásványvíz kb. 4 - es pH, a tonik 3-as pH-t mutat, az RO víz kb. 5-ös pH és az Aquarion lúgos vize szép lila volt, kb. 9,5 - 10 pH (ez nálam beállított 4-es fokozatban)

A pH skála logaritmikus, ami azt jelenti, hogy a szomszédos értékek között 10-szeres a különbség, tehát pl. az 4-es pH értékű szénsavas víz 1.000.000-szor, tehát egymilliószor savasabb, mint pl. az Aquarion 10-es pH értékű lúgos vize a konyhámban.


2009. júniusa óta a magyar piacon legjobb ár/érték aránnyal bíró Aquarion víztisztító és ionizáló berendezés erősen antioxidáns lúgos vizét iszom. Szinte a kezdetektől a 3-as fokozatot, ami kb. 8,5 - 9,5 pH értékű vizet jelent az aktuális körülményektől függően.

Ebből a vízből én napi 5-6 litert iszom meg, ami jelentős (de szükséges) hidratációt biztosít a szervezetemnek. Emellett ez a lúgos víz folyamatosan a pH egyensúly felé viszi sejtjeim, szöveteim kémhatását, ez pedig nagyon sok jótékony hatást mutat egészségi állapotom, erőnlétem, fizikai és szellemi teljesítőképességem tekintetében.
Természetesen nem egyedül a lúgos pH érték, amit ez a víz nyújt. Nagyon erős (mínusz 800-850 mV) oxidációs redukciós potenciállal (ORP) bír, ami gyakorlatilag az antioxidáns értékét mutatja. Csak összehasonlításképpen egy pohár frissen csavart narancslé ORP értéke kb. -250 mV. Sajnos a legtöbb ásványvíz és ital ORP értéke gyengébben vagy erősebben a + ORP tartományban mozog, ami gyakorlatilag oxidációt erősítő tulajdonság, lefordítva öregedést gyorsító jellemző. Erről itt találsz>>> bővebb információkat.



Az Aquarion vizének -850 mV értéke nagyon erős antioxidáns érték, komoly tényező lehet a szervezet szabadgyökeinek lekötésében, a belső oxidáció, azaz öregedés lelassításában és nem mellesleg a betegségek kialakulásának illetve tovább burjánzásának megfékezésében.

Ennek az ionizált lúgos víznek további jó tulajdonsága, hogy az ionizáció által kivont Hidrogén megemeli a relatív oxigénszintet a vízben, ezáltal többlet oxigén jut a véráramba, ami az elektrontöbblettel amúgy is hígabbá tett (oxigénszállításra alkalmasabb) vér oxigén szintjét megnöveli, ezáltal a sejtek oxigénellátása is növekszik, ami további kedvező élettani hatásokkal jár.

Az Aquarion tisztított (a szűrés mértékéről, hogyanjáról itt olvashatsz>>>), ionizált lúgos vize mellett persze más módon is elérhetjük, hogy vizünk legalább lúgos pH értékkel bírjon és több oxigénhez juttasson minket, mint a lecsökkent oxigéntartalmú városi levegőn való légzésünk erre lehetőséget ad.

Ez pedig legegyszerűbben az OxyMax nevű fantasztikus készítmény alkalmazásával érhető el.

Figyelem! Az Oxymax linkek csak regisztált Vitalland tagoknak elérhetők!
Itt megtalálod a Vitalland regisztráció>>> feltételeit és egyszerű módszerét.


Mit kell tudni az OxyMaxról

Az Oxymax forrásvízben stabilizált oxigén, amely folyadéknak töményen kb. 12-es PH értéke van.
Éppen ezért csak az előírt minimum (20 csepp minimum 2 dl vízbe) vagy annál nagyobb higításban fogyasztható, úgy azonban kitűnő tulajdonságai kedvező élettani következményekkel járhatnak.

Mik ezek a tulajdonságok?
• Rendkívül stabil, még évek múltán sem bomlik le.
• Előírás szerinti felhasználás során nincs negatív hatása, tökéletesen biztonságos.
• Nem generál szabadgyök-képződést.
• A szervezet számára könnyen hasznosítható.
• 12 000 oxigénmolekulát tartalmaz egymillió részecskére vetítve.

Ismertetője szerint az OxyMax segítheti a sejt oxigénellátását, javíthatja az anyagcserét.
Az oxigénellátás növelésével kedvező hatással lehet a fokozott oxigénfelvétellel járó fizikai tevékenységekre, pl. a sportteljesítményre. Energiával tölti fel a testet, javítja az élettani folyamatokat.
Elősegíti a vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és gyógynövények felszívódását és hasznosulását.

Mindezek mellett képes a savas víz vagy italok pH értékét lúgosabbá tenni, azaz ún. pH cseppként is működik, persze megfelelő higítást feltételezve (ezt ki kell tapasztalni, mert pl. víznél is, annak kezdeti pH értékétől és a belecsepegtetett OxyMax mennyiségétől is függ).

Itt további információkat>>> olvashatsz az OxyMax tulajdonságairól

Az alábbi képek egy érdekes kísérletet mutatnak.

Az első képen látható két kémcsőben a skálán is ellenőrizhetően kb. 5,5 - 6 értékű RO víz van.



A második képen látszik, hogy mindössze 1 csepp QxyMax ezt a savas vizet mennyire erősen (kb. 10-es értékben) lúgossá tudta tenni.



Természetesen nem ilyen töménységben isszuk az OxyMax-ot (nem is szabad!!!),  de a cél nem is az, hogy ezekkel a cseppekkel kapjunk erősen lúgos vizet, hanem az oxigénbevitel megnövelése mellett, legalább egy semlegestől a lúgos irányba eltérő vizet ihassunk.

Ezek a képek a fent korábban mutatott folyadékokból 3-nál mutatják a pár csepp Oxymax nagy pohárba csöppentés előtti és utáni pH értéket. A felső és alsó sorozaton is az első pohár csapvíz, a második szénsavmentes ásványvíz és a harmadik az RO víz. A kicsi poharakba nem cseppentettem Oxymaxot..


Látható, hogy még a savasabb  RO víz is elindult a lúgos színvilág, azaz pH érték felé és ez csak 3 csepp Oxymax volt.

Ami fontos, hogy az OxyMax könnyen szállítható. Emiatt utazások, külföldi sportversenyek, lakóhelytől huzamosabban távol tartózkodás esetén is jobb minőségű ivóvizet készíthetünk, már csak amiatt is, mert ez a készítmény "mellesleg" a klórt is semlegesíti pár perc alatt a vízben.



Azt mondom tehát, hogy ha nincs szerencséd egy Aquarion készüléket beszerezni és annak antioxidáns, tisztított, ionizált lúgos vizét inni, akkor legalább az oxigén ellátottságodat emeld meg,  közelíts a lúgos pH értékekhez az OxyMax alkalmazásával és már ennyivel is többet tettél az egészségedért.

Olvass még többet róla és ismerd meg az Oxymax minden kiváló tulajdonságát itt>>>!


Jó választást és pH egyensúlyban levő szervezetet kívánok Neked!




Eszedbe jutott, hogy jó lenne megkóstolni?
pH skála

Kérj ingyenes pH tesztet mailben: vitallaci@gmail.com !

A pH skála logaritmikus léptékű, azaz 10-szeres szorzó van az értékek között. Ez azt jelenti, hogy a savas pH 4 értékű szénsavas ásványvíz például 1.000.000-szor, azaz 1 milliószor savasabb, mint az Aquarion pH 10 értékű lúgos vize!
Szerinted a tested melyiket választja?!

Kattints ide a válaszért>>>