Az ionizált lúgos víz élettani hatásai I.


Az ionizált lúgos víz sok fontos, pozitív élettani hatást produkál a szervezetben.
Az alábbi információk lényegi elemei
Dr. Batmanghelidj "A tested vízért kiállt",
és Dr. Baroody "Lúgosíts vagy Meghalsz"
c. könyvéből származnak.

Semmi sem olyan kápráztatóan csodálatos, mint az emberi agy.


Minden pillanatban több, mint 100 millió bit információ ömlik az agyba a különböző érzékelések kapcsán. Idegek milliói csatlakoznak az agyhoz, a test különböző részeiből.

Gondolnád?
Az agy 85%-a víz! Mit gondolsz, mi történhet, amikor az agynak víz kell és azon a napon éppen nagyon kevés a vízfogyasztásod?

Most képzeld tovább, hogy ez napokon, hónapokon, éveken keresztül így megy! Avagy elegendő vizet iszol? Az agy ellenőrzi és irányítja a testben levő vizet, és elveszi amire szüksége van. Mégpedig a test más szerveitől, helyeiről veszi el, és így életben tud maradni.
Gondolod, hogy ez esetleg azt jelenti, hogy a többi testrésznél, amelyeknek szintén szüksége van a vízre, problémák kezdődnek?

A víz áramlása szabályozza a test hőmérsékletét.

Amikor a tested túlságosan meleg, felhevül, akkor izzadni kezd, vizet szabadít fel, és az lehűti a testedet. Amikor nem iszol elég vizet a szervezeted elveszíti azt a képességét, hogy saját magát hűtse le, ha szükséges.

A veséid nem mosódnak át, ha nem iszol elég vizet.

A vesék túlterheltté, telítetté válnak méreganyagokkal és elvesztik a képességüket, hogy megfelelően működjenek. Ez azt jelenti, hogy tested elveszíti azt a képességét, hogy kitisztítsa a véredet. A méreganyagokat zsírba burkolja a szervezet, hogy távol tartsa a véráramtól és elraktározza ott, ahol erre helyet talál. Mit gondolsz, az elhízásnak van ehhez köze?

A tiszta víz segít kitisztítani a gyomrot és támogatja az emésztést.

Egyéb folyadékok NEM képesek helyettesíteni a vizet, az emésztés támogatásában. Bármit adsz a vízhez, amit iszol, még akár olyan dolgokat is, mint citromlé, tea vagy kávé, a gyomor izom vagy gyomorszáj bezáródását fogják okozni. A gyomor falak enzimeket és más gyomornedveket bocsátanak ki, azért, hogy azok lebontsák a vízhez adott dolgokat.
Savas reflux, emésztési zavar, vagy bármely típusú fekély... valójában előrehaladott kiszáradás, azaz dehidratáltság.
Nem volt savas reflux reakcióm mióta gondoskodom az elégséges vízfogyasztásról; érdemes kipróbálnod, hogy megiszol 9 dl vizet kb. 20 perc alatt, ha savas reflux tüneted vagy ún. gyomorégésed van. Könnyen lehet, hogy elámulsz majd, hogy mi történik.

Az étkezések közötti vízivás segít kiöblíteni a gyomrodból az apró, megrekedt élelmiszer darabkákat.
Kitisztított gyomrod így lazíthat és megállhat egy kicsit pihenni.

A tiszta víz segít a vékonybélben.

Evés után elmosod az edényeket és leöblíted őket, ugye? Ha szobahőmérsékletű vizet iszol az étkezések között, az leöblíti a vékonybelet, feloldja az ételt, és segít átmozgatni azt a következő bélszakaszba. A víz segít elszállítani a tápanyagokat és az oxigént tested minden sejtjéhez a szervezetben.
A víz segít kiöblíteni a régi ételmaradványokat, és segít a jó bélbaktériumoknak a bél falát tisztán tartani.

A székrekedés egy másik tünete a kiszáradásnak?

Annak érdekében, hogy fenntartsd a megfelelő vízháztartás egyensúlyt a testedben, a víz a vastagbélben is megfordul (be és ki). Ha a szervezeted vízhiányos vagyis dehidratált, akkor székrekedést kaphatsz. Az ún. barátságos bélbaktériumok segítségével tud a víz beáramolni a vastagbélben levő ételhulladékba, hogy felpuhítsa azt, így nem kell erőlködnöd.

Amikor nem iszol elég vizet, akkor az étel lassan mozog keresztül a beleken. Székrekedést kaphatsz, és a méreganyagok a vastagbélben maradva felszívódhatnak vissza a véráramba.

Amikor a szervezeted dehidratált, akkor nem engedheti meg semmilyen folyadék elvesztését. Ilyenkor felszívja a neki szükséges vizet a vastagbeledből. Emlékezz! Mi is az agy egyik funkciója? Az agy ellenőrzi és irányítja, hogy a víz hova megy a szervezetben, és a belek nem a legmagasabb prioritásúak a listán. Azonban, így a belek a fekáliák testet mérgező "pöcegödrévé" válnak, és az aranyér csak egy apró probléma lesz a szervezetedben fellépő súlyos állapotokhoz képest.

Ez az egész csak pár gondolat volt a vízről és néhány élettani hatásáról, de rendkívül fontosnak tartom, hogy beszéljünk erről.
Nézve néhány fenti problémát, amit a kiszáradás okoz, végigfut a hideg a hátamon.
Nem szeretném, hogy bárki szenvedjen bármelyik fenti problémától... ezért minél több emberrel szeretném tudatni, tudatosítani, hogy mennyire fontos a víz az egészséges élethez.

Ahogy így gondolkodom erről... megyek és iszom még egy pohár finom lúgos vizet!

Felmerülhet Benned a kérdés, hogy én mennyi vizet iszom;
minden nap legalább 1 litert 15 kg-onként, ami nálam jelenleg, tekintve 76 kg-os súlyomat, 5-6 liter erősen antioxidáns, ionizált, 9,5 pH értékű lúgos víz ivását jelenti.




Eszedbe jutott, hogy jó lenne megkóstolni?
pH skála

Kérj ingyenes pH tesztet mailben: vitallaci@gmail.com !

A pH skála logaritmikus léptékű, azaz 10-szeres szorzó van az értékek között. Ez azt jelenti, hogy a savas pH 4 értékű szénsavas ásványvíz például 1.000.000-szor, azaz 1 milliószor savasabb, mint az Aquarion pH 10 értékű lúgos vize!
Szerinted a tested melyiket választja?!

Kattints ide a válaszért>>>